Over Di Capelli

wat ons drijft, wat ons bindt en waar wij voor staan

Di Capelli is een popkoor uit Wijchen met ongeveer 40 enthousiaste leden uit de regio. Wat ons bindt is het samen muziek maken. Dat doen wij door in een ongedwongen sfeer, met een gezonde dosis discipline bekende popnummers te zingen. Regelmatig treden wij in het openbaar op.

We vinden het leuk om in een ongedwongen sfeer met een gezonde dosis discipline bekende popnummers te repeteren. Regelmatig treden wij in het openbaar op.

Als allround popkoor met een gevarieerd repertoire spreken wij een breed publiek aan. Met een meerstemmige bezetting, leuke arrangementen, een professionele dirigent geven we aan bekende popmuziek een verrassende wending.

Samenstelling

Het koor telt ongeveer 40 zangers en zangeressen: sopranen, mezzo’s, alten, tenoren en bassen.

Repetities

Popkoor Di Capelli repeteert op maandagavond van 19:30 tot 21:30 uur bij wijkcentrum ’t Achterom (Homberg 2537) in Wijchen.

Ontstaan

In het voorjaar van 2001 klonk een nieuw en verfrissend geluid: popkoor Di Capelli liet voor het eerst iets van zich horen. In het gastvrije Balgoijse land vonden zij een geschikte locatie om wekelijks een repetitie te houden. Met een enthousiaste club mensen en een goede dirigent was het dan ook niet zo moeilijk er een leuke vereniging van te maken. Immers niets is mooier dan samen zingen!

Oorsprong naam

Het koor repeteerde tot de zomer van 2009 in zaal Van Haren te Balgoij. De letterlijke vertaling van Di Capelli is “Van Haren”. De eigenaars waren dan ook zeer vereerd dat hun naam verbonden werd aan ons koor.

Agenda

Als vereniging hebben we zorgvuldig afgewogen wat te doen met onze repetities nu het Corona virus steeds meer het leven gaat beheersen. Na een aantal weken alleen online, in digitale klasjes, te oefenen, en buitenrepetities, zijn we nu weer voorzichtig gestart met binnenrepetities.  Dit doen we iedere maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur. Daarbij wordt een op RIVM-voorschriften gebaseerd protocol gevolgd waarbij afstand en ventilatie een grote rol spelen. Koorleden die nog niet aanwezig kunnen of willen zijn, kunnen de repetitie online volgen.

Geplande optredens: helaas zijn alle optredens geannuleerd. In verband met de corona-maatregelen gaan de evenementen waar we zouden optreden, niet door.

Di Capelli op FaceBook

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: Session has expired on Friday, 04-Sep-20 00:22:37 PDT. The current time is Friday, 15-Jan-21 12:23:14 PST. Type: OAuthException

Lid worden?

Of een keer meezingen?

Ook tijdens de covid-pandemie is het mogelijk dat belangstellende een keer komen luisteren tijdens een repetitie. Wel willen we dan graag vooraf weten dat men komt. Je kunt je aanmelden via onderstaande inschrijf-button.

In verband met het coronavirus repeteren wij iedere maandagavond buiten. Het aantal deelnemers is daarbij beperkt tot 30 personen. Publiek is van harte welkom, mits er op gepaste afstand wordt geluisterd.