Over Di Capelli

wat ons drijft, wat ons bindt en waar wij voor staan

Di Capelli is een popkoor uit Wijchen met ongeveer 35 enthousiaste leden uit de regio. Wat ons bindt is het samen muziek maken. Dat doen wij door in een ongedwongen sfeer, met een gezonde dosis discipline bekende popnummers te zingen. Regelmatig treden wij in het openbaar op.

We vinden het leuk om in een ongedwongen sfeer met een gezonde dosis discipline bekende popnummers te repeteren. Regelmatig treden wij in het openbaar op.

Als allround popkoor met een gevarieerd repertoire spreken wij een breed publiek aan. Met een meerstemmige bezetting, leuke arrangementen, een professionele dirigent geven we aan bekende popmuziek een verrassende wending.

Samenstelling

Het koor telt ongeveer 35 zangers en zangeressen: sopranen, mezzo’s, alten, tenoren en bassen.

Repetities

Popkoor Di Capelli repeteert op donderdagavond van 19:15 tot 20:45 uur bij MFC Noorderlicht (Roerdompstraat 76 Wijchen).

Ontstaan

In het voorjaar van 2001 klonk een nieuw en verfrissend geluid: popkoor Di Capelli liet voor het eerst iets van zich horen. In het gastvrije Balgoijse land vonden zij een geschikte locatie om wekelijks een repetitie te houden. Met een enthousiaste club mensen en een goede dirigent was het dan ook niet zo moeilijk er een leuke vereniging van te maken. Immers niets is mooier dan samen zingen!

Oorsprong naam

Het koor repeteerde tot de zomer van 2009 in zaal Van Haren te Balgoij. De letterlijke vertaling van Di Capelli is “Van Haren”. De eigenaars waren dan ook zeer vereerd dat hun naam verbonden werd aan ons koor.