Over Di Capelli

wat ons drijft, wat ons bindt en waar wij voor staan

Di Capelli is een popkoor uit Wijchen met ongeveer 40 enthousiaste leden uit de regio. Wat ons bindt is het samen muziek maken. Dat doen wij door in een ongedwongen sfeer, met een gezonde dosis discipline bekende popnummers te zingen. Regelmatig treden wij in het openbaar op.

We vinden het leuk om in een ongedwongen sfeer met een gezonde dosis discipline bekende popnummers te repeteren. Regelmatig treden wij in het openbaar op.

Als allround popkoor met een gevarieerd repertoire spreken wij een breed publiek aan. Met een meerstemmige bezetting, leuke arrangementen, een professionele dirigent geven we aan bekende popmuziek een verrassende wending.

Samenstelling

Het koor telt ongeveer 40 zangers en zangeressen: sopranen, mezzo’s, alten, tenoren en bassen.

Repetities

Popkoor Di Capelli repeteert op maandagavond van 20:00 tot 21:30 uur bij wijkcentrum ’t Achterom (Homberg 2537) in Wijchen.

Ontstaan

In het voorjaar van 2001 klonk een nieuw en verfrissend geluid: popkoor Di Capelli liet voor het eerst iets van zich horen. In het gastvrije Balgoijse land vonden zij een geschikte locatie om wekelijks een repetitie te houden. Met een enthousiaste club mensen en een goede dirigent was het dan ook niet zo moeilijk er een leuke vereniging van te maken. Immers niets is mooier dan samen zingen!

Oorsprong naam

Het koor repeteerde tot de zomer van 2009 in zaal Van Haren te Balgoij. De letterlijke vertaling van Di Capelli is “Van Haren”. De eigenaars waren dan ook zeer vereerd dat hun naam verbonden werd aan ons koor.

Agenda

Als vereniging hebben we zorgvuldig afgewogen wat te doen met onze repetities nu het Corona virus steeds meer het leven gaat beheersen. Ook wij vinden het verstandig onze repetities voorlopig stil te leggen. Op deze plek zullen we vermelden wanneer we weer gaan repeteren.

Geplande optredens:

  • 04-06-2020 Van Dijk & De Boer
  • 28-06-2020 Wijchen Zingend De Zomer in

Di Capelli op FaceBook

Lid worden?

Of een keer meezingen?

In verband met het coronavirus repeteren wij voorlopig niet. We ontvangen belangstellenden weer graag als er weer gerepeteerd wordt.