Over Di Capelli

wat ons drijft, wat ons bindt en waar wij voor staan

Di Capelli is een popkoor uit Wijchen met ongeveer 40 enthousiaste leden uit de regio. Wat ons bindt is het samen muziek maken. Dat doen wij door in een ongedwongen sfeer, met een gezonde dosis discipline bekende popnummers te zingen. Regelmatig treden wij in het openbaar op.

We vinden het leuk om in een ongedwongen sfeer met een gezonde dosis discipline bekende popnummers te repeteren. Regelmatig treden wij in het openbaar op.

Als allround popkoor met een gevarieerd repertoire spreken wij een breed publiek aan. Met een meerstemmige bezetting, leuke arrangementen, een professionele dirigent geven we aan bekende popmuziek een verrassende wending.

Samenstelling

Het koor telt ongeveer 40 zangers en zangeressen: sopranen, mezzo’s, alten, tenoren en bassen.

Repetities

Popkoor Di Capelli repeteert op maandagavond van 19:30 tot 21:30 uur bij wijkcentrum ’t Achterom (Homberg 2537) in Wijchen.

Ontstaan

In het voorjaar van 2001 klonk een nieuw en verfrissend geluid: popkoor Di Capelli liet voor het eerst iets van zich horen. In het gastvrije Balgoijse land vonden zij een geschikte locatie om wekelijks een repetitie te houden. Met een enthousiaste club mensen en een goede dirigent was het dan ook niet zo moeilijk er een leuke vereniging van te maken. Immers niets is mooier dan samen zingen!

Oorsprong naam

Het koor repeteerde tot de zomer van 2009 in zaal Van Haren te Balgoij. De letterlijke vertaling van Di Capelli is “Van Haren”. De eigenaars waren dan ook zeer vereerd dat hun naam verbonden werd aan ons koor.

Agenda

Als vereniging hebben we steeds zorgvuldig afgewogen wat te doen met onze repetities. Daarbij hebben we ons steeds aangepast aan de door het RIVM voorgeschreven regels. Vorig jaar hebben we niet alleen ervaring opgedaan met  online repeteren en buitenrepetities, ook hebben we vlak voor de laatste lockdown gerepeteerd. Nu laten de regels het echter niet toe om samen te komen voor een repetitie, niet binnen en ook niet buiten. Daarom zijn we weer teruggevallen op online samen-zingen. En ook daar hebben we steeds meer ervaring opgedaan met verschillende programma's om ons ook vanaf onze eigen bank thuis echt samen te kunnen laten zingen via de computer. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten om goed te kunnen inspringen op nieuwe mogelijkheden.

Geplande optredens: helaas zijn alle optredens geannuleerd. In verband met de corona-maatregelen gaan de evenementen waar we zouden optreden, niet door.

Di Capelli op FaceBook

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten. Back-up cache in gebruik.
Klik om de fout te tonen
Fout: Error validating access token: Session has expired on Friday, 04-Sep-20 00:22:37 PDT. The current time is Wednesday, 04-Aug-21 21:34:33 PDT. Type: OAuthException

Lid worden?

Of een keer meezingen?

Zodra de lock-down wordt opgeheven en we weer live kunnen repeteren, is het ook mogelijk dat belangstellenden een keer komen luisteren. Wel willen we dan graag vooraf weten dat men komt. Je kunt je aanmelden via onderstaande inschrijf-button.